Een Groep is een groep van medewerkers die dezelfde rechten delen.

Met groepen kunt u uitgaven- of goedkeuringsregels en -beleid voor een groep medewerkers specificeren, waardoor het eenvoudiger wordt om machtigingen en autorisaties voor deze gebruikers te beheren.

💡 Voorbeeld

U kunt een groep met de naam Verkopers instellen en deze groep gebruikers de machtigingen (budgetten en goedkeuringsregels) toekennen die verkopers doorgaans nodig hebben. Alle medewerkers in deze groep krijgen automatisch de machtigingen die aan de gebruikersgroep zijn toegewezen.

U krijgt toegang tot het beheer van uw groepen door te klikken op "Instellingen", dan op "Groepen" in uw menu.

Als een nieuwe werknemer zich bij uw organisatie voegt en dezelfde rechten nodig heeft als de groep Verkopers, dan kunt u de juiste rechten toekennen door hem aan die gebruikersgroep toe te voegen.

Op dezelfde manier, als iemand van functie verandert in uw organisatie, in plaats van de machtigingen van die gebruiker te wijzigen, kunt u hem gewoon in een andere groep zetten, en zijn machtigingen zullen worden bijgewerkt.

💡 Wilt u meer weten over het maken van een groep? Klik hier.